Free Shipment weborders for Holland, Belgium, Germany          Unhappy? Get refunded!           High quality, over 30 years of experience         

Maten & Soorten

Maak de juiste keuze.

Onze producten zijn verkrijgbaar in vele verschillende varianten. Het is essentieel om de uw juiste maat te kiezen. Hieronder vindt u een maattabel voor schoenen, zodat u uw juiste maat kunt vinden. 

Haktypes en Hakhoogtes

Veel van onze schoenen zijn er in meerdere varianten. Dat kan zijn in verschillende kleuren, verschillende hakhoogtes of haktypes, verschillende materialen enz. In het algemeen gesproken zijn de hakken zoals hiernaast weergegeven beschikbaar. Wanneer u een bepaalde schoen opent in de webshop zult u vanzelf de opties zien voor de betreffende schoen.

Odoo image and text block

Matenrange en Wijdte

Elke schoen heeft een eigen matenrange. Deze maten worden op voorraad gehouden. Wanneer u behoefte heeft aan een alternatieve maat (bijvoorbeeld dames met een grotere maat) dan kunt u de matenkeuze laten staan op '- '. Selecteert u vervolgens Alternatieve Maat in het menu Speciale Opties. We zullen vervolgens aan de hand van uw order contact met u opnemen om de juiste maat te kunnen verzorgen.

Wanneer u een andere wijdte nodig heeft, neemt u dan contact met ons op. 

NB. Speciale Opties worden gemaakt op order. Dat betekent dat de levertijd voor deze schoenen circa 10 weken bedraagt. 

Kies Uw Maat

Dansschoenen kopen lijkt makkelijk. U weet tenslotte toch best wat uw schoenmaat is?

In de werkelijkheid ligt dat iets ingewikkelder. Om te weten welke maat u nodig heeft, is het belangrijk dat u weet met welk doel dansschoenen ontworpen zijn. Zo hebben dansschoenen bijvoorbeeld vaak hoge hakken. Omdat dat mooi is? Jazeker, maar ook omdat daardoor uw zwaartepunt iets naar voren gebracht wordt, zodat u steviger staat en meer contact heeft met de dansvloer.

Voor herenschoenen en dichte damesschoenen is het relatief gemakkelijk: de schoenen moeten goed aansluiten maar niet knellen. Zo heeft u zoveel mogelijk contact en balans. Dit impliceert dat uw dansschoenmaat in de regel iets kleiner is dan u uw normale schoenen draagt. 

De open damesschoenen zijn een ander verhaal. Hier moeten de tenen de zool in het geheel bedekken, en het liefst zelfs iets over de rand heen 'hangen'. In combinatie met de hak zorgt dit er voor dat de dame haar gewicht naar voren verplaatst en haar balans vergroot. Daarnaast is het in Latin dansen vaak de bedoeling om de voeten te pointen. Wanneer een voet niet de gehele zool bedekt en de dame point, dan zal de zool uitsteken onder de voet. Een zool die uitsteekt zal er voor zorgen dat de dame vroeg of laat struikelt. 

 

Size does matter